24.5.15

Snak om fitness, kost og motivation

Det er gået op for mig, at det er rigtig lang tid siden, at jeg har taget fitness- og sundhedsemnet op. Flere af jer har vist interesse for, at jeg begynder at lave dem igen - Så det vil jeg selvfølgelig prøve at få gang i! Hov og btw, inden at i spørger - Så ja, jeg er blevet klippet hihi.

Tingene står lidt anderledes til end for et halvt år siden. I realiteten nok et år siden. Jeg vil sige, at jeg er blevet meget mere afslappet omkring min kost. Også træning, men mest kosten. Det kan selvfølgelig godt ses på min krop, da den ikke er så vel-trimmet og-trænet som før, og der er også kommet nogle kilo på. Men førhen var det også en kæmpe udfordring og nogle gange en byrde for mig selv, at jeg havde et sådant behov for at leve efter konstant sunde kriterier. Det er pisse fedt, når det går godt. Men når det er svært at modstå diverse slags mad eller bare have en dag på sofaen, så er det knap så fedt. Dengang havde jeg en tendens til konstant at hakke ned på mig selv og skamme mig. Så får man det værre, og det er jo ikke meningen, når man har en "off-day", det skal være en nydelse og afslappet og god oplevelse. Det har jeg endelig fundet ud af. Lige nu varierer det RIGTIG meget, hvor meget jeg træner. Det varier rigtig meget. I uger, hvor jeg er presset med afleveringer, når jeg det måske kun 1-2 gange i fitnesscenter på en uge. Hvorimod jeg kan komme op på 4-5 gange, hvor jeg har masser af tid. Jeg ville ønske, at jeg havde mere tid til træning, men 2.g har været et hård og stressende år. Heldigvis er det snart ovre! Jeg har prøvet at følge forskellige fastlagte træningsskemaer, som kun fungerer i starten, så kører jeg træt i det, fordi der ingen frihed er omkring træningen. Dette er en helt individuel sag. For mange fungerer det bedst på dem, at de er bundet til faste træningsdage og ting, de skal overholde.

Når vi snakker kost, er jeg en del bedre til at holde mig til nogle regler, jeg sætter. Det udfordrer mig, og det kan jeg godt lide. Lige nu har jeg ingen regler, det kommer lidt i perioder. Lige nu spiser jeg, som jeg har lyst til. Hvis man ellers kan sige det, for det er en generelt ting, at jeg spiser sundt. Men har jeg lyst til lige at spise slik i weekenden, så gør jeg også det. Det er sådan, at jeg har det bedst. Når alt kommer til alt gælder det jo om at finde en balance, så man føler, man har det godt med sig selv. Og der bør være plads til at tage en dag off fra træningen og hygge sig. Det kan man også sagtens gøre, hvis man er aktiv i sin hverdag! Det er godt for forbrænding at varierer i ens mad og lige få et cheatmeal engang imellem. Når bare at man så kan køre videre i sunde baner dagen efter, så er der ingen skade sket. I forgårs spiste jeg foreksempel ualmindelig meget bland-selv-slik efter træning, men de her dage efter har jeg holdt mig fra fristende kager og til de sunde valg. Det handler i store træk om en selv, ens viljestyrke og gå-på-mod.Der er efterhånden også så mange "regler" for, hvad eksperter mener, at man må og ikke må spise. Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke på det meste af det. Jo, jeg tror eks. på, at blåbær indeholder nogle gode vitaminer, eller at kanel booster ens forbrænding. Men at man eks. ikke må spise rugbrød, så skal man holde sig fra kulhydrater, mørk chokolade giver dig en bedre søvn, kun spise naturlige varer. Der er mange gode bud på en sund kost som kan give gode resultater, men i virkeligheden er jeg overbevist om, at det er en individuel ting, hvad der virker for en. Derfor spiser jeg også de ting som virker for lige præcis mig - Men jeg elsker at prøve nye sunde ting.
En af de vigtigste ting er dog at drikke masser af vand. JA. Det er SÅ vigtigt, I tror det ikke. Og jeg ved, at det er en ting, som mangen enten har svært eller bare ikke tænker over. Din krop har brug for vand, det er livsnødvendigt - Og man skal faktisk drikke 2 liter om dagen. Vand hjælper på at undgå overspisning, fordi at det fylder dig op og gør dig hurtigere mæt, får dine muskler til at arbejde optimalt (så de kan vokse!!), får dig til at tænke klart, er godt for huden osv. Der er intet dårligt at sige om det. Så drik løser piger! Jeg drikker de 2 liter, fordi jeg altid går rundt med en flaske vand i tasken og altid har et glas vand stående på mit værelse. Nogle synes, at det er kedeligt, så til de af jer kan jeg anbefale at putte et par skiver frugt i (eks, jordær, appelsin eller citron). Det vil dermed også give den en masse gode vitaminer.
Hvis vi lige tager et hurtigt kig på en normal dags måltider hos mig. Jeg spiser stortset altid æg til morgenmad, da jeg synes, at det fylder og holder mig mæt i lang tid. Inde frokost tager jeg gerne et stykke frugt eller en økologisk frugtstang til at holde den kørende. Til frokost spiser jeg altid en salat. Altid varieret, da jeg hader at have den samme variation af grøntsager og nødder i lang tid. Hvis jeg har fri kl. halv fire, og jeg skal træne, spiser jeg gerne en ISIS bar eller en Energise smoothie fra Innocent inden, mhmm. Så passer det tit med, at der ikke går så lang tid før, at vi skal spise aftensmad, når jeg kommer hjem. Her er det altid noget nyt. Vi spiser ret sundt herhjemme, så jeg spiser altid bare, hvad der kommer på bordet. Nogle gange er det dagens måltider. Hvis ikke, så tager jeg gerne et æble i skiver drysset med kanel. I weekenderne er det selvfølgelig anderledes, da jeg har mere tid. Det er jo sommer lige om lidt. Ja før vi ved af det, er det tid til at hoppe i bikinien (selvom sommeren godt nok kommer langsomt til DK i år!!). Jeg er overhovedet ikke klar, det kan jeg lige så godt sige haha. Jeg mangler både bikinien og kroppen til den.. MEN. Her op til de varme måneder, begynder jeg altid at tage træningen og kosten lidt mere seriøs. Jeg har meget mere lyst til at give den mere gas i fitness. Og flere gange om ugen end jeg plejer. Jeg begynder at løbe, og jeg spiser meget mindre usundt. Derudover er jeg også meget mere motiveret end nogle andre af årets måneder (på nær januar, nytårsfortsæt i ved nok..). Jeg synes også, at sommeren og dets friske råvarer byder på en masse gode muligheder inden for mad og snacks. Sundere alternativer. Mhmm, frugten er for lækker i disse måneder! Og grillmaden, den er så lækker - og faktisk er den jo sund, hvis man eks. kombinerer et stykke kød med en god salat og en majskolbe. Det er virkelig lækkert - Nu glæder jeg mig allerede hehe.
Hvis det er motivationen i mangler, så har jeg erfaret, at det fungerer rigtig godt for mig, at jeg har et stykke tøj, som jeg vil træne mig "lækker til". I den forstand at jeg vil give den gas, så det stykke tøj vil sidde perfekt. Jeg har altid bikinien i baghovedet men i år, har jeg også en playsuit, som jeg købte i Paris. Måske hjælper det for nogen at tøjet hænger fremme, så man hele tiden kan blive mindet om det. Det kan også hjælpe at have et motiverende billede som baggrund på sin telefon eller måske en trænings-kalender som tæller ned til sommer. Jeg har eks. en hængende, hvor jeg skriver hver gang, jeg har været i fitness. Så danner jeg mig også et overblik.Alt i alt tøser, så skal i tro på jer selv og leve livet, som I har det bedst. Der er ingen opskrift til det perfekte sunde liv. Husk blot på et par ting:
- Sæt realistiske mål
- Et skridt af gangen. Små skridt.
- Hver dag er en ny dag
- Man kan, hvad man vil
- Vi er alle bygget forskelligt og er smukke på hver vores måde

Jeg håber, at I fandt dette indlæg inspirerende, motiverende og spændende. Jeg kunne skrive 100 sider om det her, derfor vil jeg meget gerne lave flere af disse, hvis det kunne være interessant. Hvis I har ønsker om noget, jeg specifikt skal gå i dybden med, vil jeg meget gerne høre det - Skriv bare en kommentar neden for!

4 kommentarer:

 1. Ej hvor er jeg imponeret over hvor flot din blog er!
  især dine billeder er helt perfekte, rigtig godt arbejde ;)

  http://byekk.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Wauw, tusinde tak. Du aner ikke, hvor meget sådanne kommentarer betyder! De gør mig så glad.
  Dejligt at høre! :-)

  SvarSlet
 3. Godt indlæg! :-)

  Love Malene ♥
  Justadelprado.blogspot.com

  SvarSlet