21.2.12

Et sundt liv: Mad

Det at være sund og have et sundt liv har at gøre med mange forskellige ting, men et af hovedpunkterne er maden, vi spiser. Hvis den ikke er i orden, så er det bestemt ikke et fuldkomment sundt liv!
Det er vigtigt, at man tænker på hvad for noget mad man spiser, men det skal ikke gøres til en dårlig vane! 
Jeg prøver selv at spise sundere her for tiden. Jeg har fuldstændig droppet McDonald's mad, og jeg prøver at spise mere i de sunde baner. Jeg mener også selv, at det er okay at få usundt en gang imellem. Men jeg prøver fx at undgå det i hverdagene, så der er plads til det i weekenderne! 
Det med at spise sundt behøver vi unge ikke lade gå op i en helt vildt stor enhed! Bare det at justere og erstatte lidt mad hist og pist, så lever man faktisk sundere. Eks. eftermiddagsmad! Jeg er sikker på, at i når kommer hjem fra skole, så har i bare lyst til lidt sødt? Sådan har jeg det også! Men i stedet for at begynde på at guffe slik, kager eller måske sodavand, så prøv at byt det ud med et lækkert æble og et glas saftevand! Du vil helt sikkert ikke fortryde, at du ikke tog sodavanden eller kagen bagefter!
Når vi så kommer til weekenden, og du eks. har virkelig lyst til chokolade. Så smut i stedet for op i supermarkedet og køb noget helt mørkt chokolade. Det er faktisk bevist at helt mørkt chokolade er sundere end andre former for chokolade!

Måske det var noget du skulle prøve?Her er eksempelvis et billede fra min eftermiddagsmad i mandags. Tre gulerødder,  en ristet gulerods bolle med et lille lag smør og et glas hyldeblomstsaft. Det var super lækkert og samtidigt sundt!

6 kommentarer:

 1. Rigtig fin blog du har dig, synes det er rigtig fedt at du tager emnet op!

  SvarSlet
 2. Fed ide!(-;
  /Cecilie
  ceciliebroustbohansen.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Tusinde tak Cecilie! (-;

  Anne-Sofie

  SvarSlet
 4. Og mange tak Frida!
  Har du evt. lyst til at følge bloggen? (-;

  Anne-Sofie

  SvarSlet
 5. Ja, dejligt, at du tager emnet op:)

  SvarSlet
 6. Ej tusinde tak Kira! Det er jeg glad for at få at vide! (-:

  Anne-Sofie

  SvarSlet